+

Cat ma costa un implant dentar?

10644828_701558459929004_6103881365331773242_nAm decis sa imi fac implantul, dar as vrea sa stiu cat ma costa si pe ce dau banii. Ascult sfaturile prietenilor, urmaresc ofertele si comentariile de pe internet, dar nu m-am lamurit: ce aleg si cat ma costa? Este realist sa vorbim despre “garantie pe viata”?

Daca esti in situatia in care iti pui aceste intrebari, primul lucru pe care trebuie sa-l afli, este ca exista pana la 2.500 de tipuri de implant dentar si va trebui sa-l alegi pe cel potrivit pentru tine. Evident, nu poti lua singur aceasta decizie, asadar, primul pas este consultarea medicului implantolog.

Vorbim de o zona importanta din punct de vedere estetic? Atunci, prioritatea numarul unu va fi bontul protetic, care va trebui sa fie din zirconiu, frezat computerizat. Sau ne lovim de problema unui os aditionat? In aceasta situatie, va fi necesar tratamentul suprafetei, pentru a ajuta integrarea in osul de calitate slaba. Implantul va fi in zona molarilor? Inseamna ca este nevoie de un implant foarte rezistent, aici fiind vorba de o masticatie puternica.

Dorim o coroana foarte rapid, un implant de tipul “one day”? Vor fi obligatorii tratamentul suprafetei si un implant cu stabilitate primara. Asadar, medicul implantolog te va ajuta sa identifici conditiile necesare implantului, pe care urmeaza sa-l faci. In momentul in care ai luat decizia potrivita, un procent de 50% din reusita implantului este asigurat.

“80% dintre problemele cu implantul dentar sunt generate de o alegere nepotrivita” afirma dr. Răzvan Boberiș, Clinica 32. “Alte cauze ale 10670029_815379291880253_3730531340800028334_nesecului implantului, inca din primul an de la efectuarea lucrarii, pot fi igiena deficitara sau bolile sistematice. Din aceleasi motive, unele implanturi pot esua dupa o durata de viata, de cativa ani. Colesterolul marit si deficitul de vitamina D pot fi, de asemenea, cauze ale problemelor cu implantul. Cat despre garantie, putem vorbi de o durata de functionare a implantului pe viata, daca sunt respectate conditiile de ambele parti: medic si pacient. “

In momentul in care pornesti la drum, pentru efectuarea unei lucrari de tipul implantului dentar, este recomandat sa parcurgi cu atentie etapele necesare si sa faci alegerea in functie de planul de tratament, realizat de medicul implantolog. Ulterior, se poate discuta de un buget si selectarea materialelor, in functie de acesta. Apoi, atentia pe care o acorzi ingrijirii propriei persoane, ramane factorul decisiv in durata de viata a implantului, alaturi de controalele periodice, care se fac o data pe an.

***

Clinica 32 este o clinică stomatologică din București, înființată în anul 2005, de către o echipă tânără și competentă, dotată cu toate echipamentele necesare unei clinici moderne, de la scaune, aparate de chirurgie ultrasonica și tehnică de recoltare a sângelui propriu APRF, radiologie intraorala și panoramică, până la sterilizare umedă, care tipărește rezultatele și oferă cu acuratețe parametri sterilizării

Tags: , , ,